Voorinschrijving boek BeLeef Oud-IJmuiden geopend

De voorinschrijving voor het boek van BeLeef Oud-IJmuiden is gestart. Voor € 25,- kunt u nu intekenen op het boek. Het verschijnt half augustus, voorafgaand aan het Havenfestival en Sail. Daarna kost het boek € 27,50 in de winkel. In het boek staan al onze interviews met Oud-IJmuidenaren over leven, wonen, werken en spelen in het Oud-IJmuiden van weleer; heel veel oude foto’s, soms ook uit particuliere collecties, dus nog niet bekend; anekdotes en mooie, bijzondere verhalen over Oud-IJmuiden. Wilt u alvast intekenen op een boek? Stuur dan een e-mail naar info@beleefoudijmuiden.nl en vermeld uw naam, adresgegevens en graag eenContinue Reading…

Expositie BeLeef Oud-IJmuiden hele maand Maart in bibliotheek IJmuiden

De hele maand maart kunt u tijdens de openingstijden van de bibliotheek IJmuiden genieten van onze expositie: Panelen met oude foto’s van Oud-IJmuiden; een historische huiskamer met meubels beschikbaar gesteld door kringloopwarenhuis De Tijdgeest; Scheepsmateriaal en schepen beschikbaar gesteld door het Zee- en Havenmuseum en De Brulboei; Het kistje van 100 jaar IJmuiden en boeken beschikbaar gesteld door Willem de Boer.  

Wedstrijd gesloten

De schrijf- en fotowedstrijd Oud-IJmuiden is gesloten. De jury buigt zich vanaf nu over de resultaten. Woensdag 25 maart om half vijf hoort u in de bibliotheek van IJmuiden wie er gewonnen heeft en welke verhalen, gedichten en foto’s er ook in ons boek worden opgenomen.

Wie kent de straatvoetballers

Wie kent de straatvoetballers uit het elftal dat in de jaren ’58 – ’60? uit de Jacob van Heemskerk straat voetbalde op het veldje van de Homburgstraat. Er staan vast Oud-IJmuidenaren tussen. De vraag en de foto komen van Frits van Houtgraaf.